Algemeen

Geen massa, maar maatwerk!

De groeiende universiteit moet niet ten koste gaan van de aandacht voor de individuele student. CSL wil dat persoonlijk contact en maatwerk blijven bestaan, daarom wil CSL zich inzetten voor kleinere werkgroepen waarbij de student niet als nummer gezien wordt. Tot slot wil CSL zich hard maken voor studenten met een functiebeperking en deze studenten de juiste begeleiding bieden.

Stressvrij studeren & toegankelijk onderwijs

CSL wil dat studenten zowel binnen als buiten hun studie de ruimte krijgen om zich uniek te ontwikkelen. Nominaal studeren is mooi meegenomen, maar je ontwikkelen naast je studie is net zo belangrijk. Door een toenemende studiedruk zijn de burn-outs helaas nog nooit zo hoog geweest als tegenwoordig. CSL vindt daarom dat de studentenadviseurs en studentpsychologen toegankelijker moeten worden en beter toegerust. Het herkansen van voldoendes en faciliteren van studieplekken is al iets wat CSL gerealiseerd heeft, maar daar wil CSL ook komend jaar verder op voort borduren.

Prioriteit voor duurzaamheid

De universiteit heeft al grote sprongen gemaakt op het gebied van duurzaamheid. Duurzaamheid is vandaag de dag van groot belang en moet nog meer prioriteit krijgen binnen de universiteit. Zo wil CSL werken aan het opzetten van duurzaamheidswerkgroepen in de faculteitsraden. Bovendien wil CSL dat de universiteit de verbinding tussen duurzaamheid en arbeidsmarkt versterkt door er meer aandacht aan te schenken in het onderwijs. Streven naar een printvrije Universiteit.